Україна планує збільшити кількість дальніх ударів по РФ з огляду на нову допомогу – командувач ЗС Британії

Поділитися
Україна планує збільшити кількість дальніх ударів по РФ з огляду на нову допомогу – командувач ЗС Британії Ентоні Радакін © EPA-EFE/ANDY RAIN
Адмірал Тоні Радакі впевнений, що довгострокові тенденції на боці України.

Україна планує збільшити кількість дальніх атак по території Росії, оскільки надходження західної військової допомоги має на меті допомогти Києву формувати війну «набагато сильнішими способами». Таку думку висловив командувач Збройними силами Великої Британії адмірал Тоні Радакін в інтерв’ю Financial Times.

Британський адмірал визнав, що оборона України перебуває під впливом песимістичних настроїв. Адже країна зіткнулася з важкою боротьбою з відсічі російських військ, які наступають. Водночас Радакін підкреслив, що такий похмурий погляд на війну, не враховує довгострокові тенденції, які більше на користь Києва.

За словами командувача ЗС Британії, до таких тенденцій відносяться останні пакети військової допомоги від США та європейських країн, більш успішні удари України з великих відстаней, а також «повна неспроможність Москви перекрити життєво важливий для Києва експорт зерна через Чорне море».

«Небезпека будь-якого короткого аналізу полягає в тому, що він [ігнорує] те, де ми знаходимося зараз, і те, де ми будемо в наступні пару років», – сказав Радакін та додав, що люди повинні припинити «задобрювати Росію» і вважати, що вона «якимось чином має значні переваги».

Він також не висловив жодних очевидних застережень щодо українських атак та диверсійних рейдів всередині РФ.

«У міру того, як Україна отримує більше можливостей для ведення дальньої боротьби... її здатність продовжувати глибокі операції ставатиме особливістю війни… Вони безумовно мають ефект» – додав адмірал.

Цього тижня глава британського уряду Ріші Сунак під час телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським повідомив, що Британія надає Україні новий пакет військової допомоги обсягом 500 мільйонів фунтів стерлінгів (617 млн доларів). Це найбільша з боку Британії поставка життєво важливих військових ресурсів, включаючи близько 400 транспортних засобів, 1600 боєприпасів і 4 мільйони патронів. 

Крім того,  після підписання Байденом закону про допомогу Україні, Пентагон оголосив про виділення пакета озброєння на суму один мільярд доларів. Серед оголошеного озброєння: ракети RIM-7 та AIM-9M для ППО; ракети для ПЗРК Stinger; додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS (очікується, що серед них будуть ракети ATACMS); 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди; БМП Bradley та багатоцільові автомобілі (HMMWV).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі