У Бундесвері новий витік даних: інформація про тисячі онлайн-нарад була у відкритому доступі в інтернеті — ЗМІ

Поділитися
У Бундесвері новий витік даних: інформація про тисячі онлайн-нарад була у відкритому доступі в інтернеті — ЗМІ © unsplash.com/Christian Wiediger
Журналісти виявили інформацію про шість тисяч конференцій.

Інформація про тисячі онлайн-нарад у Бундесвері Німеччини багато місяців була у відкритому доступі в інтернеті. Наради проводилися через систему відеоконференцій Webex. Про це повідомляє DW.

Причина витоку — проблеми з безпекою відеоплатформи. Webex належить американському концерну Cisco. 

ЗМІ виявили у мережі інформацію про шість тисяч конференцій. Однак, як кажуть журналісти, реальна кількість нарад, дані про які опинилися в інтернеті, може бути значно більшою. Про розслідування написала німецька газета Die Zeit.

Зокрема, в мережі можна було знайти розклад конференцій, інформацію про їхню тривалість, теми, а також ім'я організатора. Однак запис самих переговорів не був доступний. 

Втім, витік даних може бути серйозним — деякі конференції класифікувалися як секретні. 

Die Zeit пише, що Бундесвер не зміг виключити витоку конфіденційних даних через ці прогалини в системі безпеки. Водночас, немає інформації про те, що це могло статися. 

3 травня, після запиту газети Бундесвер вирішив призупинити користування Webex та відключити свої облікові записи.

Як повідомляється, журналісти також змогли додатися до особистих кабінетів для відеоконференцій багатьох працівників Бундесверу, зокрема, голови ВПС Німеччини Інго Герхарца, оскільки, як пише видання, кабінети не захищені паролями.

Кілька місяців тому стало відомо про витік запису онлайн-конференції високопоставлених офіцерів ВПС Німеччини. На аудіозаписі, опублікованому російськими пропагандистами, обговорювалися питання надання зброї Україні та потенційного удару Києва по Кримському мосту ракетами Taurus. Міністр оборони Німеччини назвав це "гібридною атакою” з боку РФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі