До замаху на Фіцо причетна біженка з України: поліція спростувала російський фейк

Поділитися
До замаху на Фіцо причетна біженка з України: поліція спростувала російський фейк © EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Росіяни і в цей інцидент захотіли приплести "український слід".

У російському сегменті соцмереж поширюють повідомлення про те, що до замаху на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо нібито причетна біженка з України. Проте цей фейк спростувала словацька поліція.

Зокрема російські пропагандисти заявляли, що до злочину 71-річного Юрая Цинтулу, який стріляв у посадовця, підштовхнула його дружина-українка. Начебто саме вона систематично налаштовувала чоловіка помститися за антиукраїнські заяви прем'єра.

Натомість очільник поліції Словаччини Любомир Солак заперечив ці чутки і назвав їх фейком. Він наголосив, що у нападника немає жінки з України через яку він "радикалізувався", зазначили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Раніше росіяни писали про те, що підозрюваний у стрілянині в Празі 24-річний студент Давид Козак є уродженцем України. Цю інформацію спростували чеські посадовці.

Нагадаємо, напад на Фіцо стався під час виїзного засідання уряду у Гандлові. Прем'єр підійшов до людей, аби привітатись із ними, і саме тоді пролунали кілька пострілів, після чого він впав на землю. Політика поранили в груди, живіт та кінцівки. Нападником виявився 71-річний поет Юрай Цинтула.

Фіцо переніс дві операції і наразі перебуває у лікарні міста Банська Бистриця. За словами віце-прем’єр-міністра Роберта Калиняка, остання операція "збільшила надії на одужання". Медики кажуть, що прем'єр у свідомості та стабільному стані.

Лідери Європейського Союзу засудили замах на Фіцо, попередивши, що насильству "немає місця" в європейській політиці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі