Виконавча служба арештувала всі рахунки та майно колишнього голови Верховного Суду Князєва

Поділитися
Виконавча служба арештувала всі рахунки та майно колишнього голови Верховного Суду Князєва © Українська Правда
Виконавча служба буде стягувати до держбюджету майже 906,6 тис грн за незаконний подарунок

Державна виконавча служба наклала арешт на усе майно колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва для стягнення до бюджету незаконно отриманого подарунку, який полягав в оренді чотирикімнатної квартири у Києві за 1000 гривень на місяць.  

«Рішення ухвалено у зв’язку із невиконанням колишнім головою ВС Постанови Печерського районного суду міста Києва про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунку в розмірі 906 600 гривень. Також Державна виконавча служба Міністерства юстиції України наклала арешт на банківські рахунки Всеволода Князєва», – повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.  

За словами Гайченка, Князєв зареєстрував право власності на чотири об’єкти нерухомого майна у місті Миколаєві та Миколаївській області.

Нагадаємо, що Нацагентство з питань запобігання корупції у грудні 2023 року склало протокол стосовно Князєва про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків). За даними НАЗК, він отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла (1000 гривень на місяць). Різниця між фактичною та ринковою вартістю оренди була цим незаконним подарунком, зазначили у НАЗК. 

Вища рада правосуддя рішенням від 4 квітня тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду та колишнього голову ВС Всеволода Князєва – до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження щодо отримання хабара у розмірі 2,7 мільйона доларів.

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі