Князєв винаймав квартиру на Печерську за тисячу гривень - НАЗК

Поділитися
Князєв винаймав квартиру на Печерську за тисячу гривень - НАЗК © Юридична газета
Отримав оренду елітного житла у подарунок.

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, який перебуває під слідством, отримав у подарунок оренду квартири на столичному Печерську за ціною суттєво нижчою від мінімальної на ринку, а саме – тисячу гривень на місяць, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

«Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн", - інформує НАЗК.

Законом України “Про запобігання корупції” суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми для працездатних осіб (на момент вчинення правопорушення обмеження складало один ПМ, що становило 2 684 грн), а подарунком, у тому числі є і майно, що передається у платне користування за ціною, що є нижчою мінімальної ринкової.

Тому голова НАЗК Олександр Новіков склав протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків) стосовно Князєва. НАЗК відправило цей протокол поштою та проінформувало про його складання Вищу раду правосуддя.

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, а також викласти мотиви своєї відмови від його підписання. Після отримання коментарів від посадовця протокол буде направлено до суду для розгляду.

Упродовж 2020-2023 років НАЗК склало 21 протокол (стосовно 18 суддів) за фактами виявленого конфлікту інтересів, у тому числі пов’язаного з отриманням подарунків.

Нагадаємо, 4 жовтня САП відзвітувала про завершення досудового розслідування у справі щодо отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі колишнім главою Верховного Суду Всеволодом Князєвим. Слідство вважає, що він отримав гроші за ухвалення позитивного рішення від олігарха Костянтина Жеваго через адвоката-посередника Олега Горецького. Останній пішов на угоду зі слідством.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі