Посол ЄС назвала реальну дату приєднання України до Євросоюзу

Поділитися
Посол ЄС назвала реальну дату приєднання України до Євросоюзу © Katarina Mathernova / X
Катаріна Матернова вважає, що 2030 рік – реальна дата навіть в «абсолютно непередбачуваному геополітичному середовищі»

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що озвучена раніше главою Європейської ради Шарлем Мішелем дата розширення ЄС до 2030 року, яке включає приєднання України, є реальною.

«Зараз прогнозувати, коли точно Україна стане членом ЄС – це те саме, що дивитися в кришталеву кулю для передбачень. Ця дата – 2030 рік – її озвучив глава Європейської ради Шарль Мішель. З огляду на мої власні спостереження, на життя в Києві, на взаємодію з українською владою, представниками бізнесу та медіа, а також зважаючи на процес розширення в минулому, який я добре знаю, я вважаю, що 2030 рік – це цілком реальна дата», – сказала Матернова у інтерв’ю 24 каналу. 

Посол уточнила, що війна має великий вплив на процес приєднання, але на нього також впливає прогрес стосовно реформ. 

«Я гадаю, що у цьому абсолютно непередбачуваному геополітичному середовищі, в якому ми живемо сьогодні, ця дата цілком нормальна», – пояснила Матернова.

Нагадаємо, у квітні посол Матернова заявила, що Україна готова до початку переговорів про вступ до Євросоюзу, а також висловила сподівання, що переговори з Україною, а також з Молдовою, розпочнуться наприкінці червня. 

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола 9 травня заявила, що очікує на ухвалення переговорної рамки стосовно приєднання України до ЄС у червні. Вона вважає, що перемовини про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше.

Про два варіанти подальшого розвитку подій на шляху нашої країни до ЄС ‒ оптимістичний і песимістичний ‒ пише експредставник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв у статті «Вступ України до ЄС: 100 днів без переговорів. 100 днів до переговорів?» на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі