На ЗАЕС завершується термін використання ядерного палива: в Енергоатомі попередили про "невідому територію"

Поділитися
На ЗАЕС завершується термін використання ядерного палива: в Енергоатомі попередили про © Getty Images
Наразі виробник пального повинен провести відповідні аналізи безпеки.

Шість енергоблоків наразі окупованої російськими військами Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) наближаються до завершення терміну експлуатації палива. Ніхто не може спрогнозувати, що буде далі, адже раніше ніхто не перевищував ці терміни. Це викликає занепокоєння з приводу безпеки, заявив керівник "Енергоатому" Петро Котін в ефірі телемарафону.

«Дійсно, це одна із проблем, яка додалась останнього часу. Частина палива – термін експлуатації на нього перевищує 6 років. Ми входимо на невідому територію, там, де ніхто ще не був, тому що ніхто не перевищував цей термін до того в атомних реакторах будь-де. І виробник пального на сьогодні повинен провести відповідні аналізи безпеки, відповідне обстеження цього палива. Після цього можна буде сказати, що з ним можна робити. Можливо, воно ще придатне для подальшої експлуатації, але це потрібно перевірити повністю» - зазначив Котін.

Він наголосив, що таку перевірку мають провести компетентні представники виробників палива, але на сьогодні проведення такої перевірки неможливе, оскільки доступу до палива немає.

Раніше Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що за інформацією української розвідки, війська РФ готуються до нової провокації на території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції та хочуть звинуватити в цьому Україну.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі