Ми в одному кроці від того, щоб Захід відправив солдатів в Україну – Орбан

Поділитися
Ми в одному кроці від того, щоб Захід відправив солдатів в Україну – Орбан © EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
За словами Віктора Орбана, європейські лідери бачать війну в Україні «як свою війну і ведуть її як свою війну»

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який виступає проти військової допомоги Україні та продовжує вибудовувати відносини з російським диктатором Владіміром Путіним, заявив, що Захід стоїть «в одному кроці» від того, щоб направити своїх солдат в Україну. 

«У Брюсселі сьогодні існує провоєнна більшість. У Європі панують настрої війни, і в політиці домінує логіка війни. Я бачу підготовку до війни з усіх боків. Генеральний секретар НАТО хоче створити місію НАТО-Україна. Європейські лідери вже втягнуті у війну, вони бачать війну як свою війну і ведуть її як свою війну. Спочатку йшлося лише про відправку касок. Потім санкції, але не на енергоносії, звичайно! Потім, так, і на них теж. Потім пішло постачання зброї. Спочатку вогнепальної зброї, потім танків, потім літаків. Потім фінансова допомога. Все більше і більше десятків мільярдів. Зараз десь біля 100 мільярдів. В євро. Гроші, зброя, але ситуація не покращується, а погіршується. Ми в одному кроці від того, щоб Захід відправив солдатів в Україну», – написав Орбан на своїй сторінці у Facebook.

Орбан заявив, що цей «воєнний вихор» може «затягнути Європу в прірву». При цьому він попередив, що Угорщина буде триматися осторонь. 

«Ми повинні триматися подалі від цієї війни. Це не наша війна. Ми не хочемо війни, і ми не хочемо, щоб Угорщина знову стала іграшкою великих держав. Тому ми повинні відстоювати мир – вдома, в Брюсселі, у Вашингтоні, в ООН і в НАТО», – написав угорський лідер.

Раніше POLITICO пояснювало, навіщо Віктор Орбан збирається «окупувати Брюссель». Угорський прем’єр не хоче виходити з ЄС – він хоче його змінити, а його вплив вже накладає свій відбиток на політику у питаннях від підтримки України до боротьби зі зміною клімату та міграції.

Нагадаємо, у Європі посилюються позиції ультраправих партій, які часто не прихильні до України. Раніше вони ставили собі за мету «стати принаймні третьою за величиною групою в парламенті ЄС після виборів у червні 2024 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі