Угорщина блокуватиме виділення Україні двох мільярдів євро

Поділитися
В Будапешті заявили, що Україна дискримінує угорські компанії.

Угорщина блокуватиме виділення Україні 2 млрд євро допомоги від ЄС, допоки не зміниться ситуація із «дискримінацією угорських компаній», заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто.

За словами Сіярто, «полювання на відьом» проти угорських компаній в Україні не закінчилося справою ОТП-банку, оскільки влада країни хоче відкликати місцеві ліцензії на продаж десятків препаратів фармацевтичної компанії Richter.

Як пише угорське видання Index, на прес-конференції під час перерви в засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, міністр заявив, що ЄС «готується до світової війни» через критичну ситуацію в Україні. Він додав, що Угорщина перебуває під величезним тиском, який, як очікується, посилиться в найближчі місяці.

Сіярто також заявив, що на додаток до заблокованих Угорщиною 500 мільйонів євро, ще 1,5 мільярда євро мають бути надані країнам-членам з Європейського фонду миру на постачання зброї в Україну.

«Позиція Угорщини залишається незмінною і чіткою. Поки ми не отримаємо гарантії від української сторони, що вони припинять і не відновлять полювання на відьом проти угорських компаній, які працюють в Україні, ми не можемо погодитися з такими рішеннями», — заявив міністр.

Нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід знаходиться «в одному кроці» від того, щоб направити своїх солдат в Україну. 

Видання POLITICO пояснювало, навіщо Віктор Орбан збирається «окупувати Брюссель». Угорський прем’єр не хоче виходити з ЄС – він хоче його змінити, а його вплив вже накладає свій відбиток на політику у питаннях від підтримки України до боротьби зі зміною клімату та міграції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі