Канаді знадобиться рік, щоб поставити Україні 50 БТР Bison — Forbes

Поділитися
Канаді знадобиться рік, щоб поставити Україні 50 БТР Bison — Forbes © pixabay.com
Міністр національної оборони Канади заявив, що перші 10 з 50 нових броньованих машин, які Канада передасть Україні, будуть доставлені восени.

Найбільше Україна потребує артилерії, засобів протиповітряної оборони та нової піхоти для своїх бойових бригад. На четвертому місці — бронетранспортери. Ці маневрені, прості в обслуговуванні машини можуть прискорити переміщення військ між бойовими позиціями, захищаючи їх від кулеметних пострілів та артилерійських осколків, пише Forbes.

Відчайдушна потреба в БТРах — а також бойових машинах піхоти, які мають більш важке озброєння — допомагає пояснити розчарування з приводу повільної передачі Канадою БТРів Bison Україні. Будь-які бронетранспортери краще, ніж їх відсутність. Але кілька сотень БТРів — це набагато краще, ніж 89 бронетранспортерів Bison, які Україна отримує від Канади вже понад два роки.

Уряд Оттави оголосив про передачу Україні 89 БТР Bison, починаючи з червня 2022 року. Спочатку канадці запропонували 39 вживаних бронетранспортерів з надлишкових запасів канадської армії. Потім, у вересні 2023 року, вони пообіцяли передати додаткові нові БТР Bison. 89 машин — разом із запасними частинами й навчанням екіпажу — коштують близько 900 мільйонів доларів. 39 вживаних БТР  прибули швидко і, швидше за все, оснастили не більше одного батальйону в одній бригаді в армії.

"Перші 10 з 50 нових броньованих машин бойової підтримки, які Канада передасть Україні, будуть доставлені до Європи цього літа. Влітку українці пройдуть навчання на цих машинах, а восени вони прибудуть в Україну", — оголосив у п'ятницю 26 квітня міністр національної оборони Канади Білл Блер.

Від обіцянки до реалізації Канаді знадобиться рік, щоб поставити 50 БТРів. За цей же час українці втратять — в середньому близько 500 БТРів та БМП, згідно з даними аналітиків Oryx. Звісно, Канада — не єдина країна, яка постачає Україні бронетехніку. Сполучені Штати, Німеччина та Польща, зокрема, передали сотні БТРів та БМП.

Нагадаємо, що Аніта Ананд, колишній міністр національної оборони Канади заявила під час свого візиту до Києва, що Канада передасть Україні 200 БТР Senator. Ця допомога оцінюється більш ніж у 90 млн доларів.

 

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі