У Республіканській партії США «пропутінська фракція» стає все більшою – конгресмен Джеффріс

Поділитися
У Республіканській партії США «пропутінська фракція» стає все більшою – конгресмен Джеффріс © Getty Images
Хакім Джеффріс вважає пропутінських республіканців відповідальними за затягування у наданні допомоги Україні.

У Республіканській партії США стає все більше тих, хто не вважає Росію ворогом, заявив лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс в інтерв’ю CBS News. За його словами, саме така «пропутінська фракція» й винна у затримці допомоги України.

«У Республіканській партії зростає пропутінська фракція, яка не хоче підтримувати Україну і чомусь вважає, що Росія не є ворогом Сполучених Штатів Америки», – зазначив Джеффріс. 

Він додав, що саме такі республіканці є причиною того, що Конгрес затримав ухвалення законопроєкту про допомогу Україні. При цьому раніше очільники  іноземного та розвідницького комітетів Палати представників Майкл Маккол і Майк Тернер також заявляли, що пропаганда РФ «інфікувала» частину республіканців. Це за їхніми словами стало причиною ускладнень з наданням Україні допомоги. Водночас така позиція деяких членів Республіканської партії перешкодила створенню «чіткої картини боротьби між демократією й авторитаризмом».

Під час ухвалення пакета допомоги Україні на понад 60 млрд доларів у Сенаті 15 республіканців проголосували проти відповідного законопроєкту. Серед них був і сенатор від штату Огайо Джей Д. Венс. Він своєю чергою минулого місяця написав статтю, у якій стверджував, що Україні не вистачає людських ресурсів та військової потужності для перемоги, і що американська підтримка недостатня для того, аби змінити цю ситуацію.

В інтерв’ю CBS News Джеффріс відповів на висловлювання Венса. Зокрема, лідер демократів у Палаті представників вказав на здатність українських військових стримувати російські війська протягом більш ніж двох років. 

«Це був стратегічний успіх за будь-яким визначенням… І ті, хто хоче переконати американський народ, що українські зусилля зазнали невдачі, сприяють пропаганді Владіміра Путіна, тому що факти говорять про протилежне, і саме тому для нас важливо завершити цю роботу. Це момент Черчилля або Чемберлена», – підсумував Джеффріс.

На президентських виборах у США в листопаді очікується реванш Трампа і Байдена, оскільки і демократ, і республіканець уже отримали достатню кількість делегатів від своїх партій на праймеріз, що дозволяє їм стати кандидатами у президенти. Аналітик Петро Герасименко розмірковував, хто кращий для України — Байден чи Трамп.

А про те, чого очікувати Україні й світу в разі нового «пришестя» Дональда Трампа, розповідав колишній посол України у США та Франції Олег Шамшур.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі