Сі Цзіньпін у Парижі заявив, що шукає «хороші шляхи вирішення» війни в Україні

Поділитися
Сі Цзіньпін у Парижі заявив, що шукає «хороші шляхи вирішення» війни в Україні © EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
У Китаї, який живить російську військову машину, заявляють, що вони не є «стороною чи учасником» війни

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив що його країна разом з усім міжнародним співтовариством шукає «хороші шляхи» завершення війни Росії в Україні. Про це йдеться у його заяві, опублікованій у французькій газеті Le Figaro одночасно з прибуттям Сі до Парижу в межах європейського турне Франція – Сербія – Угорщина.

«Ми розуміємо потрясіння, яке українська криза [так Сі називає повномасштабне вторгнення Росії в Україну] спричинила для європейців. Китай не є джерелом цієї кризи, а також не є її стороною чи учасником», – передає Le Monde слова Сі, які можуть бути реакцією на звинувачення з боку США та НАТО стосовно участі Китаю у підтримці Росії. 

«Ми сподіваємося, що мир і стабільність швидко повернуться в Європу, і маємо намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти хороші шляхи вирішення кризи», – заявив китайський лідер.

Очікується, що президент Франції Еммануель Макрон буде тиснути на Сі у питанні впливу на його «безмежного друга» Владіміра Путіна, щоб той припинив війну з Україно. Досі невідомо, чи буде представлений Китай на Саміті миру у Швейцарії. Його участь називають надзвичайно важливою. 

Нагадаємо, за останні місяці Китай значно допоміг у відновленні промислової бази та виробництва Росією зброї. Держсекретар США Ентоні Блінкен нещодавно заявив, що Пекін робить війну «вічною», хоча заявляє, що хоче її припинення. Генсек НАТО Єнс Столтенберг поставив Китаю умову хороших відносин із Заходом: припинення підтримки російської війни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі