Російських дронів на фронті стало вдвічі більше. Через їх модернізацію системи РЕБ стають неефективними — ЗМІ

Поділитися
Російських дронів на фронті стало вдвічі більше. Через їх модернізацію системи РЕБ стають неефективними — ЗМІ © Pexels/pixabay
Аби розв'язувати це питання, фахівці зараз працюють над створенням єдиної системи збору інформації про зміну частот ворожих БпЛА. 

За останні три місяці кількість російських дронів на фронті, в тому числі на найгарячіших його ділянках, збільшилася майже вдвічі. УП, посилаючись на джерела у Генштабі ЗСУ, наголошує, що росіяни модернізовують свої безпілотники, запрограмовуючи їх на конкретні частотні діапазони. 

Через це БпЛА ворога тепер важче ідентифікувати та заглушити з допомогою засобів РЕБ. 

"Грубо кажучи, ми зробили системи РЕБ на діапазон 900 МГц. Цього було достатньо, — цитує ЗМІ слова свого джерела. — Зараз "орки" роблять дрони з діапазоном 700–1000 МГц. Відповідно засоби радіоелектронної боротьби, які ми зробили раніше, вже неефективні".

Тому зараз фахівці працюють над створенням єдиної системи збору інформації про зміну частот ворожих БпЛА, цитує ЗМІ своє джерело у КМУ. Мета — мати змогу оперативно підлаштовувати українські установки РЕБ під модернізовані російські дрони. 

Нагадаємо, в одному з матеріалів Washington Post сказано, що дрони у небі України фактично паралізували лінію фронту — українські та російські військові більше не можуть пересуватися по полю бою, залишаючись непоміченими. Іноді в одній зоні може бути близько сотні дронів, але визначити, чиї вони, практично неможливо, розповідають журналісти. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі