Обмежено придатні: що їм треба зробити після 18 травня

Відео
Поділитися
Пояснення дали у Міністерстві оборони України.

В середині квітня Президент України підписав закон №10449 про мобілізацію, який передбачає низку змін в мобілізаційні процеси. Він набув чинності 18 травня.

Речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Лазуткін на YouTube-каналі відомства пояснив, як діяти особам, які були визнані обмежено придатними.

За новою редакцією закону про мобілізацію, військовозобов'язані, які були визнані обмежено придатними, мають протягом дев’яти місяців повторно пройти ВЛК. Автоматичного переведення до категорії придатних або непридатних - немає.

«Громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби, до 4 травня 2024 року протягом дев'яти місяців підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби. Автоматично переведення до категорії придатних чи непридатних у чинному законодавстві не передбачено. Питання про придатність чи непридатність до військової служби вирішує виключно ВЛК», – підкреслив він.

За словами речника, направлення військовозобов'язаних громадян на ВЛК можуть видати тільки після оновлення персональних даних. Тоді військово-лікарська комісія вже вирішить придатність/непридатність до військової служби.

Нагадаємо, кому треба та не треба йти до ТЦК після набуття чинності нового закону. Законодавець встановив обов’язок з актуалізації свої даних протягом 60 днів (починаючи з 18 травня) для окремих категорій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі