“Ні у кого не повинно бути надмірних очікувань”: Шольц про Саміт миру в Швейцарії 

Поділитися
“Ні у кого не повинно бути надмірних очікувань”: Шольц про Саміт миру в Швейцарії  © EPA/ Christine Olsson
На думку Шольца, в кращому разі буде покладено початок процесу, який призведе до прямих переговорів між Україною та РФ.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не розраховує, що на Саміті миру в Швейцарії у червні буде прорив у досягненні завершення війни РФ проти України, повідомляє DW.

"Ні у кого не повинно бути надмірних очікувань. Ми не ведемо переговори про кінець війни. У Швейцарії йтиметься про безпеку атомних електростанцій, про експорт зерна, про питання обміну полоненими та про необхідне табу щодо використання ядерної зброї", - заявив Шольц в інтерв'ю виданню Stern.

На думку канцлера, на саміті "в кращому разі буде покладено початок процесу, який може призвести до прямих переговорів між Україною та РФ". 

Також Шольц висловив розчарування через відсутність бажаної реакції європейців після його заклику збільшити поставки зброї Києву. Він зазначив, що наразі недостатньо тих, хто наслідував приклад Берліна. 

“Це пригнічує, оскільки Україна терміново потребує додаткових систем ППО", - сказав він, додавши, що РФ, ймовірно, має намір зруйнувати інфраструктуру України.

Глобальний саміт миру пройде 15-16 червня у Швейцарії. Очікується участь 80-100 країн. Ключовим питанням є те, чи братиме участь Китай. Що ж стосується Росії, тут позиція Києва є чіткою — на першій зустрічі цього формату агресора не буде. Москва, тим часом, заявила, що без неї така зустріч не матиме сенсу. 

Речник президента України повідомляв, що учасники Саміту миру планують узгодити спільну переговорну позицію, а потім передати її Росії. 

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі