На даний момент ми не досягли згоди усіх 32-х країн у питанні вступу України до НАТО – Столтенберг

Поділитися
На даний момент ми не досягли згоди усіх 32-х країн у питанні вступу України до НАТО – Столтенберг © EPA / SERGEY DOLZHENKO
Він також наголосив, що Альянсу потрібно рухатися до цієї мети.

Генеральний секретар НАТО у межах візиту до Національного університету оборони України в Києві розповів про перешкоди для України на шляху до Північноатлантичного альянсу.

За його словами, усі союзники по Альянсу заявили, що Україна стане членом НАТО, адже там "українське правильне місце".

"І нам потрібно рухатися до цієї мети. Працювати багато для того, щоб ви були повністю взаємосумісні, відповідали всім натівським стандартам. Щоб коли прийде політичне рішення ви могли це зробити", – зазначив керманич НАТО.

Столтенберг також підкреслив, що наразі проблема полягає в тому, що коли є запрошення держави стати членом договору, необхідна не просто більшість з 32 союзників, а щоб усі союзники погодилися на дане рішення.

"І на даний момент ми не досягли такої згоди. В цьому полягає реальність", – сказав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна стане членом НАТО тільки після перемоги у війні та її завершення.  

За його словами, для деяких країн вступ України в альянс є ризиком, деякі трактують це скептично. При цьому це аж ніяк питання не про рівень України, яка проходить через повномасштабну війну, чи сумісність із стандартами блоку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі