У Boeing нові проблеми: запуск проекту Starliner з астронавтами знову відклали

Поділитися
У Boeing нові проблеми: запуск проекту Starliner з астронавтами знову відклали
Старт перенесли на 25 травня, заявивши, що командам місії потрібно більше часу.

У Boeing знову технічні несправності та затримки: політ Boeing Starliner з астронавтами, який очікувався 21 травня після двох попередніх зривів цього місяця, перенесли на 25 травня. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на реліз НАСА. Там зазначають, що командам місії потрібно більше часу, щоб "відпрацювати процеси закриття космічного корабля та обґрунтування польоту", і тепер вони мають намір запустити його не раніше 15:09 за східним часом (22:09 за Києвом) 25 травня.

"Проведені 15 травня випробування гелієвої системи космічного корабля під тиском показали, що витік у фланці стабільний і не становитиме небезпеки на цьому рівні під час польоту", - йдеться у прес-релізі космічного агентства.

Там зазначили, що випробування також показали, що решта системи підрулювання ефективно герметизована у всьому службовому модулі. Команди Boeing працюють над розробкою експлуатаційних процедур, щоб забезпечити збереження достатньої продуктивності системи та належного резервування під час польоту.

Ця місія, що отримала назву Crew Flight Test, може стати останньою важливою віхою перед тим, як НАСА визнає космічний корабель Boeing готовим до регулярних операцій у рамках програми комерційного екіпажу федерального агентства.

Раніше ми писали, що 7 травня запуск корабля Starliner компанії Boeing з астронавтами на борту перенесли. Перенесення сталося через проблему з «клапаном скидання кисню на щаблі Centaur на Atlas V».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі