Мер Лондона змінив думку щодо передачі на фронт авто, які здають на металобрухт

Поділитися
Мер Лондона змінив думку щодо передачі на фронт авто, які здають на металобрухт Фото ілюстративне. © Freepik
Раніше мер Лондона виступив проти передачі авто.

Міський голова Лондона Садік Хан передумав і заявив, що підтримує відправку в Україну повнопривідних автомобілів, які мали б бути відправлені на металобрухт за програмою утилізації Ulez. Про це повідомило видання The Telegraph.

Мер Лондона раніше заблокував відправку на фронт автомобілів, які не відповідали вимогам Ulez.

Зазначається, що після кампанії у ЗМІ Хан змінив своє рішення і звернувся до міністра транспорту Британії Марка Харпера, з проханням надати "можливість лондонцям та іншим жителям країни пожертвувати Україні придатні транспортні засоби через схеми утилізації".

У спільному листі, написаному з колишнім міністром оборони Беном Воллесом він написав, що "передати автомобілі можна було б швидше, змінивши національні правила щодо сертифікату про знищення".

"Ми сподіваємося, що ви будете співпрацювати з нами, щоб дати можливість лондонцям та іншим жителям країни отримати гроші за те, що вони приберуть забруднюючі транспортні засоби з вулиць наших міст, надаючи при цьому життєво важливу підтримку народу України", – йдеться у листі.

Це сталося після того, як колишній прем'єр-міністр Борис Джонсон, який також був попередником пана Хана на посаді мера Лондона, назвав початкове рішення "дріб'язковим і смішним".

"Українці більш ніж здатні самі вирішити проблеми з якістю повітря, їм потрібна допомога, щоб перемогти загрозу, яка є набагато небезпечнішою, і це президент Путін. Дії Хана здаються надзвичайними", – сказав він.

До цього передати частину автомобілів в Україну просив Віталій Кличко. Він сказав, що цей крок матиме “величезний потенціал”, а позашляховики використовуватимуться для “різноманітних рятувальних і транспортних цілей”. За підрахунками, у Лондоні близько 700 тисяч автівок не відповідають екологічним нормам.

Нагадаємо, Велика Британія виділила Україні пакет зимової допомоги на 37 мільйонів фунтів стерлінгів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі