Євросоюз починає перемовини про вступ країни-кандидата – є звіт прогресу України

Поділитися
Євросоюз починає перемовини про вступ країни-кандидата – є звіт прогресу України © European Commission / Twitter
Відповідну заяву зробила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн

Боснія і Герцоговина переходить до перемовин щодо вступу в ЄС, а Україна отримає проміжковий звіт щодо прогресу у євроінтеграції. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. У 2016 році Боснія і Герцоговина подала заявку на вступ до ЄС, а у грудні 2022 року, Боснія і Герцеговина отримала статус країни-кандидата на вступ. 

Також Європейська комісія зазначила що проведено обговорення майбутнього звіту щодо євроінтеграційного прогресу який досягнуто Україною і Молдовою на шляху до отримання статусу країни ЄС. 

“Боснія і Герцеговина продемонструвала рішучість просуванню вперед у напрямку реформ, які давно очікували, таких як ухвалення закону про запобігання конфлікту інтересів і закону про боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Боснія і Герцеговина зробила значні кроки для вдосконалення судової та прокурорської системи, боротьби з корупцією, організованою злочинністю та тероризмом, а також для покращення управління міграцією”, – зазначено у пресрелізі Єврокомісії.

Комісія також подала пропозиції щодо рамкових меж у переговорному процесі з Україною. ЄК надасть усний звіт про прогрес, досягнутий Україною. Те ж стосується Молдови.

Які вимоги є до Києва?

Рамки перемовин щодо вступу до Євросоюзу і виконання вимог країни кандидата будуть обмежені трьома позиціями. Єврокомісія вказала, що мають бути встановлені принципи, які регулюють переговори про вступ, а також зміст переговорів і процедура їх виконання.

“Метою переговорів є прийняття Україною acquis ЄС (правової, ціннісної системи Європейського Союзу – авт.) у повному обсязі та забезпечення його повної імплементації та виконання”, – зазначається у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Боснія і Герцеговина має розпочати переговори про вступ до ЄС паралельно з Україною та Молдовою, про що Європейська комісія має оголосити 12 березня, повідомляло видання POLITICO.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі