Розподілена генерація для захисту від блекаутів включатиме інноваційні газові пікери та батарейні системи – Укренерго

Поділитися
Розподілена генерація для захисту від блекаутів включатиме інноваційні газові пікери та батарейні системи – Укренерго © 41330/pixabay.com
Для початку будівництва та залучення інвесторів треба ухвалити декілька регуляторних рішень

Розподілена генерація, що буде поступово наповнювати Україну складатиметься не тільки з класичних рішень по виробництву резервного живлення, але і з іноваційних рішень. На думку очільника “Укренерго” Володимира Кудрицького, інвестори зможуть наситити енергетичний ринок високопродуктивними батарейними акумулюючими системами та газовими пікерами. Ці системи у комбінації з іншими допоможуть українцям уникнути розбалансування системи та блекаутів.

“Треба прийняти ще декілька регуляторних рішень. Ми дуже плідно зараз працюємо над цим з оновленим керівництвом національного енергетичного регулятора. І я впевнений, що ми досить швидко, найближчими тижнями, завершимо формувати цю ринкову рамку, що дозволила б деяким новим технологіям, яких ще немає в Україні, будуватися в нашій державі”, – коментує динаміку ухвалення рішень Володимир Кудрицький.

За словами очільника “Укренерго”, компанії вже працюють над проєктами і не очікують остаточного схвалення нормативної бази, оскільки важливо не прогаяти час і належним чином підготуватись до сезону. Також за його оцінкою темпи підготовки систем розподіленої генерації наразі такі, що ще до зимового періоду їх можна буде побачити в роботі.

Раніше, під час слухань Конгресу місцевих та регіональних влад де обговорювався Національний план з енергетики та клімату, зазначалась необхідність впровадження в Україні енергетичну автономність громад. Це зможе поліпшити захищеність територій від ударів по інфраструктурним об'єктам. Місцевий план енергетичної автономії кожної громади дасть змогу відчувати кожному регіону свою суб'єктність, а крім того, це дасть змогу забезпечити енергетичну стійкість України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі