НАБУ перевіряє придбання елітної квартири сім’єю голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Поділитися
НАБУ перевіряє придбання елітної квартири сім’єю голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка © СБУ
Якогось провадження щодо нього станом на початок квітня не відкривали.

Національне антикорупційне бюро проводить перевірку придбання дружиною та матір’ю голови департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Іллі Вітюка дорогої нерухомості, повідомили в бюро у відповідь на запит NV.

«Наразі детективи Національного бюро досліджують та опрацьовують наведені у розслідуванні фактичні обставини придбання нерухомості членами сім'ї вказаної особи», – йдеться в офіційній відповіді НАБУ на лист журналістів.

Водночас в НАБУ додали , що станом на початок квітня не отримували заяви про розслідування можливих корупційних правопорушень Вітюком.

На початку квітня журналісти «Слідства.Інфо» опублікували розслідування про придбання дружиною Вітюка Юлією у грудні 2023 року квартири у житловому комплексі преміум-класу на столичному Печерську. При цьому кошти на житло вона буцімто заробила уже під час повномасштабної війни.  Водночас про діяльність дружини Вітюка нічого не відомо. Головний вид діяльності її ФОП – сфера права, але в публічному доступі немає ані адреси офісу, ані контактних даних для клієнтів.

Також недешева нерухомість є у матері Вітюка, яка працює лікарем.

Напередодні публікації розслідування, 1 квітня, у супермаркеті в Оболонському районі Києва до журналіста «Слідства.Інфо» Євгенія Шульгата підійшли співробітники Солом’янського ТЦК та намагалися вручити йому повістку. Вказівки працівникам ТЦК, згідно із записами камер спостереження, давав співробітник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки. Це саме той департамент СБУ, який очолює Вітюк.

Після того, як журналіст звернувся до НАБУ, у Генштабі заявили, що перевели начальника Соломʼянського ТЦК на нижчу посаду до одного з бойових підрозділів ЗСУ, а голова СБУ відсторонив  Вітюка від виконання посадових обов’язків та відправив на фронт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі