Уряд Канади виключив із санкційного списку російського мільярдера

Поділитися
Уряд Канади виключив із санкційного списку російського мільярдера © Finstar
Санкції скасували на початку листопада.

Уряд Канади зняв санкції із російського мільярдера Олега Бойка, засновника інвестиційного холдингу Finstar Financial Group. Він був у списку осіб проти яких запровадили санкцій через вторгнення Росії в Україну, повідомила пресслужби мільярдера.

Зазначається, що Олег Бойко подав позови про виключення із санкційних списків у серпні 2023 року.

“Після того, як суд відкрив адміністративне провадження, міністр закордонних справ Канади - особа, уповноважена розглядати питання введення і зняття санкцій відповідно до національного законодавства - розглянув звернення і прийняв рішення про його задоволення. Про це він належним чином повідомив заявника листом від 10 листопада”, – сказали у пресслужбі мільярдера.

Повідомляється, що адвокати Бойка наполягали на тому, що він не має жодного бізнесу в Канаді, не пов'язаний з владою та державними органами Росії, а також не бере участі в політичних процесах в Російській Федерації.

Водночас на сайті НАЗК зазначено, що Олег Бойко “здійснює комерційну діяльність в секторах економіки, що забезпечує істотне джерело доходу для уряду Росії, котрий ініціював військові дії і геноцид цивільного населення в Україні. Таким чином, суб'єкт несе відповідальність за матеріальну або фінансову підтримку дій, які підривають або погрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Нагадаємо, що у вересні прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на спільній пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським повідомив про нові санкції, запроваджені проти 63 осіб і російських компаній, пов'язаних із викраденням українських дітей та за розповсюдження дезінформації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі