Угорщина вважає «божевільною місією» намір НАТО створити фонд довгострокової військової підтримки України

Поділитися
Угорці бояться, що такі ініціативи можуть наблизити альянс до війни.

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні. Про це вчора, 8 травня, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє Reuters.

Створення фонду довгострокової військової підтримки України вартістю 100 мільярдів євро під егідою НАТО він назвав "божевільною місією".

Розпочати планування довгострокової військової підтримки України у її боротьбі проти вторгнення Росії шляхом створення спеціального фонду союзники по НАТО вирішили у квітні цьогоріч.

Петер Сійярто підтвердив, що уряд його країни зберігає раніше заявлену негативну позицію стосовно цього плану: «Угорщина залишатиметься осторонь божевільної місії НАТО, незважаючи на весь тиск».

Речник уряду Золтан Ковач, відповідаючи на ініціативу НАТО минулого місяця, заявив, що Угорщина не підтримуватиме жодних пропозицій НАТО, які «можуть наблизити альянс до війни або перевести його з оборонної коаліції на наступальну».

Наприкінці квітня міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина блокуватиме виділення Україні 2 млрд євро допомоги від ЄС, допоки не зміниться ситуація із «дискримінацією угорських компаній».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі