США опублікували план стратегічного нагляду за допомогою Україні

Поділитися
Наглядові органи продовжують моніторинг.

Офіси генеральних інспекторів Пентагону, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку опублікували Спільний стратегічний план нагляду на 2023 фінансовий рік щодо допомоги Україні. Про це повідомляє «Голос Америки».

Конгресмени-республіканці Майкл Маккол і Майк Роджерс, які очолюють комітети Палати представників Конгресу США — із закордонних справ та із питань збройних сил, навздогін плану оприлюднили заяву на підтримку посилення нагляду за допомогою, яку Вашингтон надає Києву.

«Безпекова, економічна та гуманітарна допомога від США суттєво змінили ситуацію для України, коли вона бореться за збереження своєї незалежності. Утім Конгрес не може тільки виписувати чеки, ми також повинні забезпечити прозорість і ефективність використання американської допомоги відповідно до інтересів національної безпеки США», - написали конгресмени у заяві.

Вони також підтримали Спільний стратегічний план нагляду генеральних інспекторів, додавши, що очікують на висновки та рекомендації щодо того, як посилити нагляд за допомогою та як поповнити запаси США.

Крім того, конгресмени закликали уряд США та союзників передати Україні критично важливу зброю, зокрема, танки Leopard, ATACMS та інші високоточні боєприпаси великої дальності.

Станом на 6 січня 2023 року наглядові органи американського уряду опублікували 14 звітів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Також вони надали висновки і рекомендації для покращення внутрішнього контролю, зниження витрат та підвищення ефективності.

У Спільному стратегічному плані наголошується, що наглядові органи продовжують моніторинг, аудит та оцінку.

В Палаті представників США, де наразі більшість мають республіканці, очікуються активні обговорення будь-яких додаткових витрат, а також заклики до посилення перевірки допомоги Україні.

Новий спікер Палати представників республіканець Кевін Маккарті вже критикував демократів за слабкий контроль над допомогою Києву, заявляючи, що більше «необмежених чеків» не буде. Демократична партія назвала його заяву спробою «заспокоїти крайніх правих».

Відвойована республіканцями більшість у Палаті представників американського Конгресу буквально до останніх днів примушувала Київ хвилюватися за долю військової та фінансової допомоги, яку Вашингтон надає для протистояння російській агресії. В Палаті відбулися вибори голів ключових для України комітетів. Хто зайняв важливі крісла, і яке їхнє ставлення до нашої країни та розв'язаної Росією війни? Читайте у статті Анни Бродські-Кроткіної «Чи гальмуватимуть у США допомогу Україні?».

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі