Російський “Совкомфлот” перейменовує нафтові танкери, які потрапили під санкції США — Bloomberg

Поділитися
Російський “Совкомфлот” перейменовує нафтові танкери, які потрапили під санкції США — Bloomberg Фото ілюстративне © Скріншот з YouTube
Під санкціями наразі перебуває 21 танкер компанії. 

Російська компанія “Совкомфлот” перейменувала деякі зі своїх танкерів на честь міст РФ після запровадження санкцій США, повідомляє Bloomberg.

“Совкомфлот” потрапив під санкції в лютому в межах заходів, запроваджених США у зв'язку з другою річницею повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Під санкціями Штатів перебуває 21 танкер компанії.

Танкери також змінили свої прапори з прапорів Габону на російські, що дасть РФ більшу впевненість у тому, як вона може їх використовувати. Таке перейменування зробить більш відкритими зв'язки цих суден з Росією.

За даними агентства Bloomberg, щонайменше чотири танкери змінили свої назви і перейшли під прапор Росії замість прапора Габону.

Bloomberg
Bloomberg

Танкери часто змінюють назви після того, як потрапляють під санкції, щоб дистанціюватися від списків у санкційних базах даних, хоча їх можна ідентифікувати за унікальними та незмінними номерами, зареєстрованими в Міжнародній морській організації.

На додаток до створення тіньового флоту для транспортування своєї нафти, перебуваючи під західними санкціями, Росія значною мірою покладається на гігантський танкерний флот “Совкомфлоту”, щоб забезпечити транспортування своєї нафти. Компанія залишається найбільшим у світі власником танкерів класу Aframax, кожен з яких здатен перевозити близько 700 тисяч барелів нафти, згідно з даними Clarkson Research Services Ltd.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі