Росія планує запровадити примусову трудову мобілізацію – британська розвідка

Поділитися
Росія планує  запровадити примусову трудову мобілізацію – британська розвідка © EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Через війну в РФ виник дефіцит на ринку праці.

Через дефіцит робочої сили в РФ російський уряд планує ввести зміни в трудовий кодекс, які передбачатимуть переміщення надлишкової робочої сили під наглядом держави до місця роботи, де не вистачає робочої сили.

Як зазначає британська розвідка,  дефіцит робочої сили стає значною проблемою в деяких галузях російського виробництва. За оцінками незалежного російського видання «Известия», у 2023 році в Росії не вистачало 4,8 мільйона працівників. До прикладу, російська транспортно-логістична галузь не змогла заповнити 25% вакансій водіїв вантажівок протягом 2023 року.

Аналітики вказують, що дефіцит робочої сили принаймні частково спричинений війною Росії в Україні, яка призвела до мобілізації частини працездатного населення та еміграції деяких кваліфікованих фахівців, які намагалися уникнути призову. А нещодавно дефіцит робочої сили посилився через обмеження на працевлаштування мігрантів, запроваджені після терористичного акту ІДІЛ-К у Москві 22 березня 2024 року.

«Переміщення буде тимчасовим, а працівники будуть переводитися лише за їхньою згодою. Однак, хоча це і не є примусовим, це потенційний крок до мобілізації робочої сили», - коментують в міноборони Британії плани російського уряду.

Як зазначають аналітики, мілітаризація російської економіки значно ускладнює будь-які зусилля, спрямовані на припинення війни в Україні. Зокрема, загроза економічного колапсу може підштовхнути Владіміра Путіна та його чиновників до подвоєння мілітаризації та подальшої конфронтації, навіть якщо агресія проти України зайде в глухий кут.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі