Китай пошкодив судно Філіппін у спірних водах, заявила Маніла

Поділитися
Китай пошкодив судно Філіппін у спірних водах, заявила Маніла Фото ілюстративне © Jay Tarriela/ Twitter/ X
Пекін застосував водомети.  

У вівторок, 30 квітня, Філіппіни звинуватили берегову охорону Китаю в переслідуванні та пошкодженні одного зі своїх човнів у спірному районі Південно-Китайського моря. Про це повідомляє Reuters.

Філіппінська берегова охорона заявила, що два її судна стояли на мілині Скарборо - ключовому “полі бою” в Південно-Китайському морі, але одне з них зазнало пошкоджень в результаті застосування водометів з боку двох китайських кораблів берегової охорони.

Філіппіни повідомили, що навіть попри такі інциденти будуть продовжувати “свої законні операції” в спірних водах.

Берегова охорона Китаю заявила, що відігнала філіппінські судна, але не надала подробиць інциденту.

Жодна країна не має суверенітету над стратегічно розташованою мілиною Скарборо, основним рибальським районом, що використовується кількома країнами. Мілина знаходиться у виключній економічній зоні Філіппін.

Пекін і Маніла раніше заявляли, що прагнутимуть до кращої комунікації навколо сутичок у Південно-Китайському морі, але останнім часом напруженість зросла, оскільки Філіппіни налагоджують міцніші дипломатичні та військові зв'язки зі своїм союзником - США.

Китай претендує на майже все Південно-Китайське море, що суперечить позиціям деяких сусідніх країн. Філіппінські та китайські кораблі часто потрапляють у сутички, які включають використання водометів та гарячі словесні перепалки. Обидві країни роками перебувають у територіальній суперечці в багатих на ресурси водах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі