День розплати за війну в Україні настане — головний прокурор МКС

Поділитися
День розплати за війну в Україні настане — головний прокурор МКС © VoxUkraine
Карім Хан певен, що винні будуть покарані.

День розплати за війну в Україні настане. У цьому переконаний головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан. Він заявив, що вірить у справедливість та покарання за військові злочини, скоєні під час війни Росії в Україні, пише CNN.

«Закон може бути не таким сильним, як багато хто хоче, але він не такий слабкий, як багато хто думає», — наголосив він.

Карім Хан певен, що міжнародне право забезпечить покарання тих, хто зі зброєю та ракетами прагне наводити терор, вони зрозуміють, що існує закон.

Глава Міжнародного кримінального суду додав, що він надзвичайно стурбований смертями цивільного населення після численних російських ударів, які РФ здійснила в Україною в понеділок і заявив, що МКС проведе кримінальне розслідування. 

«Члени мого офісу в Україні минулої ночі були у сховищах разом з багатьма іншими цивільними особами. Це питання, яке зачіпає питання моралі, питання права і питання емпатії та людяності. Ми повинні бути там, щоб дізнатися правду», — сказав він.

Як відомо, кілька тижнів тому Міжнародний кримінальний суд збільшив кількість своїх слідчих в Україні.

Деякі експерти з міжнародного права мають сумніви щодо того, чи буде Путін покараний за свої злочини в Україні. Низка експертів вважає, що головною перешкодою притягнення Путіна та інших російських високопосадовців до відповідальності є те, що ані Україна, ні Росія не є учасниками Міжнародного кримінального суду.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі