В Україні зростає захворюваність на COVID-19

Поділитися
В Україні зростає захворюваність на COVID-19 © unsplash/maskmedicare
Також збільшується кількість госпіталізацій ковід-пацієнтів.

В Україні зростає захворюваність на COVID-19 та кількість госпіталізацій у зв'язку з цим, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю «Укрінформу».

«Уже третій рік поспіль у вересні відбувається підвищення рівня захворюваності на COVID-19, і спадати він почне в березні-квітні, а може, і на початку травня», - сказав Кузін.

За минулий тиждень зареєстрували 9.1 тис. нових пацієнтів, цього тижня - вже 11.5 тис. Кількість госпіталізацій в останні тижні збільшилася від однієї до трьох тисяч пацієнтів на тиждень.

Кількість тестувань на COVID-19 зараз щотижня зростає на 10-15%. За минулий тиждень було проведено 56.5 тис. тестувань, зараз це 62 тис. тестів. Переважно використовуються швидкі тести на рівні первинної ланки медичної допомоги.

За словами Кузіна, в українських медцентрах зараз доступні 1.3 млн ПЛР-тестів, стільки ж є в резерві - цього має вистачити до першого кварталу 2023 року. Також на рівні первинної медичної допомоги доступні близько 1.7 млн швидких тестів - їх вистачить до кінця 2022 року. Україна отримує тестові системи та швидкі тести на виявлення коронавірусу як гуманітарну допомогу, а також закуповує їх за грантові кошти.

За словами Європейського комісара з охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідес, взимку на нас може чекати нова хвиля COVID-19. "На жаль, пандемія показала тривожне зростання у кількох країнах", - наголосила вона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі