У російській армії схвалюють та заохочують сексуальне насилля проти українців — NYT

Поділитися
У російській армії схвалюють та заохочують сексуальне насилля проти українців — NYT © Таїсія Ястремська
Зараз офіційно встановлено 154 факти зґвалтувань. Проте прокурори вважають, що ця цифра в рази більша. 

Часто російські командири знають про те, що на окупованих територіях України їх військові здійснюють сексуальне насилля щодо мирних громадян. Ба більше, деякі з них віддають накази ґвалтувати українців, або вказівки "піти розслабитися". Про це виданню NYT розповідає представниця прокуратури з ведення справ сексуального насильства Ірина Діденко.

За її словами, у російських військовий під час окупації території є чітка модель поведінки: спершу прибувають наземні війська, а на другий-третій день починаються зґвалтування.

В розслідування видання описується випадок, коли командир дозволив своїм підлеглим увійти в житловий будинок, а сам залишився на вулиці. Після цього було чутно такі фрази солдатів: "Цю ми просто поб'ємо, а цю ми зґвалтуємо". 

Також був випадок, коли вісім російських військових зґвалтували чоловіка, якого зупинили на блокпості. 

Загалом офіційно встановлено 154 факти зґвалтувань. Проте прокуратура, за словами Діденко, вважає, що їх кількість є значно більшою. Підтвердженням цього може бути той факт, що в одному з сіл на Київщині, яке побувало під окупацією ворога, кожна дев'ята жінка піддавалася сексуальному насиллю. Та жертви зґвалтувань неохоче розповідають про те, що сталося. Вони переймаються й тим, що їх можуть звинуватити у співпраці з окупантами. 

Нагадаємо, у жовтні в МВС повідомили, що найбільшу кількість злочинів сексуального характеру армія РФ вчиняла на Київщині. Серед тих кримінальних проваджень, які вже було зафіксовано правоохоронними органами, є і групові, і зґвалтування неповнолітніх. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі