Травень 2024: яким буде останній місяць весни

Поділитися
Травень 2024: яким буде останній місяць весни © Василь Артюшенко, ZN.UA
Аномального тепла чекати не варто.

Квітень цього року приніс в Україну мінливу погоду. Але травень може виявитися більш «спокійним» в плані метеорологічних показників. Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух в інтерв’ю «24 Каналу» розповіла, яким буде травень 2024.

Вона зазначила, що за розрахунками Європейського центру середньотермінових прогнозів, очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України, на решті території – у межах норми.

Вона також зазначила, що низька вірогідність того, що квітень виявиться теплішим за останній місяць весни. Але початок квітня дійсно може бути теплішим, ніж травень в деяких районах України. Адже середня температура травня на значній території країни – в межах 15 – 18 градусів, а на початку квітня середня за добу температура повітря сягала 18 і навіть 20 градусів.

Нагадаємо, якою буде погода цього тижня. За рахунок активних процесів в атмосфері над Європою найближчими днями характер погоди у більшості областей нашої країни буде мінливим.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі