Активісти «Батьки SOS» підготували путівник школою для батьків учнів

Поділитися
Порадник містить відповіді на найпоширеніші запитання щодо освітнього процесу.

Вже завтра двері багатьох шкіл знову відчиняться для українських школярів. Для багатьох батьків майбутній навчальний процес – привід для хвилювання. Як убезпечити дитину від булінгу звільнити від вивчення певного предмету, обрати найкращий підручник, подбати про її безпеку у школі тощо?

Аби майбутній навчальний рік приносив лише приємні емоції від очікування, ГО «Батьки SOS» створили «Путівник школою», у якому дають відповіді на найпоширеніші запитання.

Батьки SOS

Путівник розділений на шість підрозділів, у першому з них – «SOS» – висвітлено питання протидії булінгу та жорстокому поводженню у школі.

Батьки SOS

Розділ «Батьки – учасники освітнього процесу» дасть відповіді на запитання, як обрати предмети/інтегровані курси для вивчення та чи можна відмовитися певного предмету, як потрапити на урок до дитини, побачити контрольну роботу тощо.

Батьки SOS

Хвилюєтеся про безпеку дитини після новин про теракти у школах? Відповіді на запитання «як організувати безпечне освітнє середовище» читайте в однойменному розділі.

Батьки SOS

У розділі «Доступ до освіти» докладно проаналізовано підстави для відрахування дитини зі школи, правомірність примусу до складання вступних іспитів, вимагання довідки від лікаря після кількох днів пропуску занять тощо.

Батьки SOS

Досі здаєте на шпалери чи нові шафи у класі? А чи зобов’язані ви це робити? Відповіді шукайте у розділі «Школа і гроші».

Батьки SOS

Окрім вчителів, в організації навчального процесу беруть участь й інші працівники школи. Хто відповідає за харчування дітей, прибирання території і класів, які обов’язки у шкільної медсестри? На ці запитання дає відповідь розділ «Хто за що відповідає у школі».

Батьки SOS

Яким буде новий навчальний рік? Як зібрати дитину до школи і допомогти адаптуватися першокласнику? Коли канікули? Відповіді на ці та інші запитання шукайте у наших матеріалах до 1 вересня:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі