24-годинний блекаут під час морозів може залишити Київ без опалення до весни – Кличко

Поділитися
24-годинний блекаут під час морозів може залишити Київ без опалення до весни – Кличко © КМДА
Це може статися, якщо Росія атакує певні об’єкти критичної інфраструктури.

Київ може залишитися без опалення до весни, якщо Росія вразить певні об’єкти критичної інфраструктури, роботу яких неможливо буде відновити протягом доби, заявив міський голова столиці Віталій Кличко на Київському безпековому форумі. 

«Якщо протягом 24 годин за температури -5°C (зовнішньої) не буде опалення і води, нам потрібно буде зливати системи опалення в Києві, бо це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення. Ми будемо вимушені зливати воду. Це означає, що до весни подати воду буде дуже складно. І до початку весни будуть складні виклики», - сказав мер.

Водночас Кличко запевнив, що міська влада готується до найгірших сценаріїв, запускає маленькі котельні, обладнує генераторами, щоб незалежно від центрального теплопостачання в місті були «островки», де люди зможуть бути в теплі. 

При цьому мер столиці закликав киян обов’язково мати запас технічної води, питної води, продукти довгого зберігання та за можливості домовитися з друзями або родичами, які мають приватні будинки, пожити у них у разі найгіршого сценарію. Оскільки «Пунктів незламності» на всіх не вистачить.  

«У Києві зараз перебуває 3,5 мільйона людей. 430 пунктів обігріву - смішно. І 500 не допоможе, і 5 тисяч буде замало. Не дай бог ситуації, в якій вони захлинуться від кількості людей. Вони робляться не для того, щоб там жити. Це для тимчасового перебування», - сказав мер.

Нагадаємо, вчора Київська міська держадміністрація дала вказівку злити воду з батарей у випадку надзвичайної ситуації з теплопостачанням при температурі -3°C.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі