Квантові комп’ютери допоможуть людству побороти рак та старіння – фізик

Поділитися
Квантові комп’ютери допоможуть людству побороти рак та старіння – фізик Квантові комп'ютери допоможуть людям побороти рак © Згенеровано сервісом DALL-E на запит ZN.UA
За його словами, слово «рак» зникне з мови у застосуванні до захворювання.

Американський фізик-теоретик і популяризатор науки Мічіо Каку в інтерв’ю ВВС розповів про майбутнє розвитку науки. За його словами, фізики, хіміки й біологи майбутнього будуть застосовувати квантові комп’ютери, які допоможуть їм зробити відкриття, що стануть проривом у галузі.

«Хіміки майбутнього будуть застосовувати квантову теорію для розуміння хімічних реакцій. Біологи майбутнього будуть користуватися квантовою теорією для глибшого розуміння ДНК. Але лікарі та вчені, які займалися лише хімією та лише біологією, залишаться без роботи. Оскільки майбутнє буде квантово-механічним і створювати ліки ми будемо саме на основі квантової механіки», - заявив він.

Каку вважає, що квантові комп’ютери допоможуть людям перемогти рак.

«Ми зможемо спрогнозувати майбутню ракову пухлину задовго до її появи. Припустимо, що ваш ДНК-код можна буде легко зчитувати щоразу, коли ви, наприклад, приймаєте душ або йдете в туалет. І за нинішнім станом ДНК можна буде спрогнозувати, що на вас чекає в майбутньому. Ракову пухлину можна буде передбачити за десять років до того, як вона розвинеться», - вважає вчений.

Він додав, що вже зараз можна здавати аналізи крові на рак, вже зараз такий аналіз може сказати, чи є у людини рак, чи ні. Але квантові комп’ютери дозволять медикам зробити крок вперед.

«У майбутньому слово "пухлина" просто зникне з нашої мови, так само як і слово "рак" у застосуванні до захворювання», - вважає Каку.

Крім того, на думку вченого, квантові комп’ютери зможуть вирішити проблему старіння. І люди перестануть помирати від старості.

Нещодавно вчені з Тяньцзіньського медичного університету розробили інструмент штучного інтелекту, який перевершує патологоанатомів у визначенні джерела метастатичних ракових клітин, що циркулюють в організмі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі