Зеленський розповів, скільки населених пунктів в Україні було визволено і окуповано від початку війни

Поділитися
Зеленський розповів, скільки населених пунктів в Україні було визволено і окуповано від початку війни © Офіс президента
На жаль, загарбники і досі контролюють більш ніж дві тисячі українських міст, селищ та сіл.

З початку повномасштабної війни України проти Росії постраждали 10 областей. За цей час ЗСУ вдалося звільнити 1027 населених пунктів, ще 2610 поки що перебувають під контролем ворога. Такі дані назвав Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до народу. 

За словами президента, навіть ті міста, які росіянам захопити не вдалося, потребують суттєвої відбудови через постійні ракетні удари ворога. Через них було пошкоджено багато житлових і промислових об’єктів.

«Територія 10 областей постраждала від бойових дій після 24 лютого. За цей час вдалося звільнити 1027 міст і селищ, іще 2610 поки перебувають під російською окупацією. І більшість із них потребує відбудови, сотні з них російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати заново. Але, окрім цього, десятки міст в інших областях України зазнали ракетних ударів. Сотні підприємств знищені. Серед них є й складні, дуже небезпечні виробництва – це хімія, це металургія…», – сказав Президент України.

Крім того, Володимир Зеленський закликав громадян, які перебувають у тилу, не розслаблятися і допомагати армії, волонтерам та співвітчизникам у скрутних життєвих обставинах. Також він наголосив на важливості використання всіх інформаційних можливостей та контактів за кордоном для поширення правди про війну і про злочини окупантів на нашій землі.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 4 липня, Україна представить свій план відбудови європейським партнерам на спеціальній конференції в швейцарському Лугано.

Україна просто не може собі дозволити обмежитися досягненням довоєнного, занадто скромного для її потенціалу, рівня соціально-економічного розвитку. Повоєнна відбудова України має бути спрямована на кардинальну зміну структури економіки. На яку саме, читайте в тексті Ірини Підоричевої «Ключові завдання повоєнного відновлення України».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі