На Київщині виявили кілька випадків ботулізму: чоловік в реанімації

Поділитися
На Київщині виявили кілька випадків ботулізму: чоловік в реанімації © Броварська районна філія ДУ"Київський обласний ЦКПХ МОЗ"
Пацієнт вживав заражену рибу.

В Україні зростає кількість випадків захворювання на ботулізм через вживання продуктів, куплених на стихійних ринках. Протягом квітня місяця зафіксовано 12 випадків підозри зараження ботулізмом. Вже два випадки зареєстровано у травні в Броварському районі на Київщині.

Як повідомили в Броварській районній філії ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», випадок ботулізму пов'язаний зі вживання в'яленої риби. Зазначається, що чоловік придбав рибу, заражену ботулотоксином, через інтернет.

"Наразі хворий перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані", — йдеться в повідомленні.

В МОЗ нагадують, що перші симптоми отруєння можуть з'явитися через 12 годин: нудота, блювання, слабкість, погіршення зору, коли двоїться в очах. Тому громадянам слід уникати вживання овочевих, м'ясних консервів, виготовлених в домашніх умовах, в'яленої риби, ковбаси та грибів, щодо термічної обробки яких є сумніви.

Чому виникає ботулізм та як від нього захиститися читайте в матеріалі "Обережність не завадить: як вберегтися від ботулізму".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі