Трансформація вищої освіти: Кабмін вирішив ліквідувати два університети

Поділитися
Але фактично установи просто змінять назви.

Кабмін ухвалив рішення реорганізувати, тобто припинити юридичні особи двох установ вищої освіти, а саме Донецького національного університету економіки та торгівлі імені Михайла Туган-Барановського та Придніпровської державної академії фізичної культури та спорту. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки України.

Уточнюється, що Донецький національний університет економіки та торгівлі імені Михайла Туган-Барановського приєднають до Криворізького національного університету. Через окупацію Донецький ДонНУЕТ був переміщений у 2014 році, він провадить освітню діяльність у Кривому Розі. Зазначається, що рішення уряду дозволить зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий та освітній потенціал університету.

Придніпровську державну академію фізичної культури та спорту вирішили приєднати до Українського державного університету науки та технологій у Дніпрі. Це один із кроків загальнонаціональної стратегії модернізації спортивної інфраструктури університетів, формування розгалуженої мережі потужних багатопрофільних університетських центрів.

Уточнюється, що студенти внаслідок реорганізації є абсолютно захищеними. Для них не змінюється нічого, окрім назви УВО.

Також у результаті реорганізації гарантії прав та інтересів працівників будуть повністю забезпечені.

Повідомлялося, що Кабмін підтримав проект, який дозволить студентам реалізувати свої стартапи під час роботи чи навчання.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі