РФ продовжує заробляти на нафті шалені гроші: як посилити санкції - радник Офісу президента

Поділитися
РФ продовжує заробляти на нафті шалені гроші: як посилити санкції - радник Офісу президента © Офіс президента
Влада прагне розширити санкційну коаліцію з 40+ країн і переконати Індію та Китай виступити проти РФ.

Попри санкції Росія продовжує отримувати великі гроші за продаж нафти —  від 10 до 17 мільярдів щомісяця. Про це розповів радник керівника Офісу президента Владислав Власюк під час дискусійної панелі «Злочин і справедливість: як притягти до відповідальності агресора?», що відбулася в рамках спільного проєкту LB.ua і EFI Group «Нова країна».

«Різниця в заробітку від експорту сирої нафти за лютий була 10 мільярдів, за березень — 17, за квітень — 17. Тобто плюс 7 мільярдів, тому що вони знову пристосувалися до нафтових санкцій. І ми про це говоримо, нас чують, побачимо», — говорить Владислав Власюк.

Він нагадав, що Росія — найбільший у світі експортер ресурсів. Зростання ВВП в РФ становить 2-3 %, і це ще з огляду на хорошу світову кон'юнктуру цін на нафту, зазначає радник очільника Офісу президента.

«Санкцій багато. Безпрецедентно багато. Жодна країна в світі не мала стільки санкцій. Навіть Північна Корея, Іран, які десятиліттями живуть під санкціями, в тому числі під санкціями ООН, що відрізняє російську ситуацію», - стверджує Владислав Власюк.

І тут же говорить про те, що українській владі складно збільшити число прибічників України у розповсюдженні та посиленні санкційного тиску на РФ.

«І це, до речі, для нас непроста історія. Тому що щоразу, коли ми намагаємось розширювати санкційну коаліцію з 40+ країн або хоча б переконати Індію не купувати російську нафту, а Китай — менше постачати мікроелектроніку, вони кажуть: «Ваші санкції — односторонні». Не ООН, а односторонні. А те що Рада безпеки ООН ніколи не накладе на Росію санкції, вони тактовно замовчують. І те, що 40+ країн дотримуються санкційних обмежень, що робить їх, на мій погляд, достатньо багатосторонніми, так само тактовно замовчують», — говорить Владислав Власюк.

Раніше ми писали про те, що яхта колишнього народного депутата Віктора Медведчука Royal Romance перейшла під прапор України та набула статусу українського судна.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі