Мораторій на "маски-шоу": бізнес хоче продовження того, чого не було

Поділитися
За словами Железняка, мораторій на перевірки працював перші 10 днів. 

Громадський рух «Маніфест 42» звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням продовжити мораторій на проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях. Оскільки в такий спосіб легко можна заблокувати діяльність будь-якого бізнесу. Про це йдеться в заяві організації, пише Інтерфакс-Україна.

В організації повідомили, що до завершення тримісячного мораторію залишилося два тижні, бізнес констатує відсутність нових кримінальних проваджень, які «створюють ризики порушення 42 статті Конституції, що гарантує право на підприємницьку діяльність».

«Корупційний тиск продовжується, знахабнілі слідчі роблять все можливе, щоб відновити отримання хабарів з підприємців за право вести бізнес», – йдеться у заяві.

За інформацією організації, аудит кримінальних справ, передбачених президентським указом, або відсутній зовсім, або триває за нікому невідомими критеріями. 

«За нашою інформацією, Офіс Генерального прокурора готує на 24 квітня звіт про підсумки аудиту. Громадський рух «Маніфест 42» готує альтернативний звіт. У ньому ми згадаємо про знакові резонансні справи, закриття яких могло б стати демонстрацією реальних намірів змінити ситуацію», – наголошується в заяві. 

У свою чергу народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що мораторій вже давно не працює:

«Мораторія не існує в юридичній природі (якщо б існував, це порушення закону). Та і виконували цю «рекомендацію» РНБО правоохоронці десь перші днів 7-10. Тому немає що продовжувати. По закриттю справ. Ну тут бізнес сам написав відповідь - щоб їх теоретично закрити (а це теж юридично складно) треба був аудит. Аудит ніхто і не збирався проводити». 

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі