Мінфін США попередив владу про брак грошей та ризики дефолту

Поділитися
Мінфін США попередив владу про брак грошей та ризики дефолту © Getty Images
Уряд США може с коро вичерпати свої кошти та можливості позичок.

Очільниця Міністерства фінансів США Джанет Єллен попередила про те, що цілком вірогідно досягнути встановленого ліміту боргу в 31,4 трлн доларів вже 19 січня. Це змусить регулятора вдатися до надзвичайних заходів щодо управління грошима, щоб уникнути дефолту. Про це повідомляє Reuters.

"Хоча міністерство фінансів наразі не може надати оцінку того, як довго надзвичайні заходи дозволять нам продовжувати виплачувати зобов’язання уряду, малоймовірно, що готівка та надзвичайні заходи будуть вичерпані до початку червня", – йдеться в листі Єллен до нового спікера Палати представників Республіканської партії Кевіна Маккарті.

Виявилось, що уряд вичерпає свої кошти та можливості позик раніше, ніж прогнозували бюджетні аналітики (до третього кварталу календарного 2023 року).

Додається, що республіканці, які зараз контролюють Палату представників, погрожували використати верхню межу боргу як важіль, щоб вимагати скорочення витрат від демократів та адміністрації Байдена. 

Вашингтон та Уолл-стріт занепокоєні можливою жорсткою боротьбою за стелю боргу цього року, яка може бути такою ж руйнівною, як затяжна боротьба 2011 року, яка спричинила короткочасне зниження кредитного рейтингу США та скорочення військових витрат.

Повідомлялось, що минулого року майбутній спікер Палати представників Кевін МакКарті пообіцяв, що Україна не буде отримувати «не заповнені чеки» від Конгресу під контролем республіканців. З того часу друзі Києва в обох палатах американського парламенту насторожено спостерігали за спробами підірвати або взагалі зупинити потік грошей і зброї, необхідних, щоб дати відсіч Росії.

 

 

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі