Країни Балтії, Польща та Фінляндія домовилися уніфікувати та посилити контроль за дотриманням санкцій проти РФ 

Поділитися
Країни Балтії, Польща та Фінляндія домовилися уніфікувати та посилити контроль за дотриманням санкцій проти РФ 
Країни намагаються підвищити ефективність санкцій. 

Глави митних органів Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Фінляндії підписали угоду про уніфікацію заходів з дотримання санкцій ЄС проти Росії та Білорусі. Про це повідомляє LRT.

У січні Литва, Латвія та Естонія домовилися про застосування однакових заходів контролю для виконання санкцій ЄС проти Росії та Білорусі, підтримавши спільну декларацію прем'єр-міністрів країн Балтії, підписану 20 грудня. 

Декларація зобов'язує митні органи країн домовитися про спільні методи розслідування у разі виявлення необґрунтованих шляхів переміщення товарів, вимагати додаткової документації про їхній транзит або кінцеве використання, а також додаткові декларації від виробників та експортерів для зменшення ризиків обходу санкцій.

Крім того, сторони домовилися заохочувати інші прикордонні країни дотримуватися такого ж регіонального підходу у застосуванні санкцій ЄС.

Західні країни запровадили низку обмежень Росії та Білорусі, після того, як Москва розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Проте РФ постійно шукає шляхи обходу обмежень. Зокрема, про те, як працює російський “паралельний імпорт”, завдяки якому РФ досі купує обладнання для виробництва зброї, раніше розповідав Олександр Лємєнов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі