Експерт пояснив, чи загрожує українцям газовий блекаут

Поділитися
Експерт пояснив, чи загрожує українцям газовий блекаут © pixabay/12019
В Асоціації газовидобувних компаній таких загроз не вбачають. У "Нафтогазі" вважають інакше.

Асоціація газовидобувних компаній запевняє, що українцям не загрожує газовий блекаут, оскільки на зиму накопичено достатньо газу. Загрози дефіциту газу немає.

Як зазначили у компанії, без електрики газ транспортують на газу. Видобувні компанії здебільшого використовують дизель-генератори.

"Якщо немає електрики, зокрема, газ використовується і для транспортування газу. Тому в плані електрики — це негативно впливає на роботу енергетичного сектору. Але зазвичай енергетики швидко поновлюють енергопостачання. Та, зокрема, й видобувні компанії України активно використовують генератори, зокрема, дизель-генератори для того, щоб продовжувати видобувати природний газ та забезпечувати нашу енергетичну безпеку", — зазначив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній Артем Петренко, інформує "Суспільне".

Зазначимо, раніше голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов зазначив, що для проходження опалювального сезону Україні бракує 3 млрд кубометрів газу. Чернишов пояснив, що дефіцит газу виник через ракетні удари по об'єктах газовидобутку.

Ракетна атака 17 листопада зруйнувала 10 об'єктів, які видобували газ. Ці поразки скоротили національну газовидобуток утричі. На даний момент в Україні зруйновано 450 км. газових труб.

Як повідомляло ZN.UA, після чергової масованої ракетної атаки навіть найбільші скептики почали ставити собі запитання: «Що буде під час блекауту і що таке, власне, блекаут?». Владна комунікація про те, що ми «героїчно переживемо зиму», стала сприйматися скептично. Докладныше читайте в статты Миколи Теслі "Блекаут. Владі потрібні план та чесна розмова з громадянами"та в статті Юлії Самаєвої "Блекаут влади".

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі