Зеленський відповів на запитання чи допоможе новий пакет підтримки від США виграти війну

Поділитися
Зеленський відповів на запитання чи допоможе новий пакет підтримки від США виграти війну © Скріншот Youtube
В ефірі NBC News президент сказав, що результат залежить від темпів поставок

Президент України Володимир Зеленський в ефірі телеканалу NBC News подякував американським політичним лідерам за схвалення пакету допомоги Україні у Палаті представників, заявивши, що нова допомога дасть шанс на «перемогу».

«Я думаю, що ця підтримка дійсно зміцнить збройні сили, я молюся, і у нас буде шанс на перемогу, якщо Україна дійсно отримає систему озброєння, яка нам так потрібна, яка так потрібна тисячам солдатів», – сказав Зеленський в ефірі програми «Зустріч з пресою» 21 квітня на телеканалі NBC News.

Ведуча Крістен Велкер запитала президента: «Чи допоможе ця допомога Україні виграти війну, чи лише затягне її?»

«Це залежить від того, коли ми насправді отримаємо зброю на місцях… Зараз у нас є шанс стабілізувати ситуацію і перехопити ініціативу, і саме тому нам потрібно мати ці системи озброєння… Є дуже багато змінних, дуже багато факторів», – відповів Зеленський, згадавши, що минулого року допомога для контрнаступу не була надана вчасно, що призвело до втрат.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за допомогу Україні на 61 мільярд доларів. За законопроєкт проголосували 311 законодавців. Законопроект ще має схвалити Сенат (верхня палата). The Washington Post повідомила, що необхідне озброєння ЗСУ отримають менш ніж за тиждень після підписання ухваленого закону президентом Джо Байденом. 

Згода Конгресу на виділення фінансових ресурсів, необхідних для продовження допомоги Україні, не знімає з порядку денного принаймні дві проблеми, без вирішення яких неможливо закінчити війну проти російської агресії на прийнятних для України умовах. Про що саме йдеться – пише колишній посол України в США Олег Шамшур у статті «В Конгресі крига скресла. Що далі з допомогою Україні?» на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі