Україна отримала менше десятка ракет ATACMS – AP

Поділитися
Україна отримала менше десятка ракет ATACMS – AP © Lockheed Martin
Ракети ATACMS дозволять ЗСУ завдавати ударів по росіянам із більшої дистанції.

Сполучені Америки поставили в Україну менше десятка далекобійних ракет ATACMS. Президент Володимир Зеленський вже підтвердив їхнє застосування проти російських окупантів.

Про кількість наданих ракет інформаційному агентству Associated Press на умовах анонімності розповіли американські посадовці.

За словами чиновників, за останні кілька днів в Україні опинилися менше десятка ракет. Журналісти зазначають, що їхнє прибуття на фронт дає Україні критично важливу можливість завдавати ударів по російських цілях, які знаходяться на більшій відстані, дозволяючи українським військам залишатися в безпечній зоні досяжності. Згодом керівниця пресслужби Ради нацбезпеки Білого дому Адріенна Вотсон підтвердила, що Україна отримала ракети ATACMS у модифікації, яка має дальність 165 кілометрів.

Також в AP додали, що чиновники не були уповноважені публічно обговорювати це питання до офіційного оголошення, тому говорили анонімно.

Нагадаємо, Сили спеціальних операцій ЗСУ повідомили, що провели успішну операцію «DRAGONFLY» - завдали ударів по аеродромах у тимчасово окупованих в Бердянську та Луганську в ніч на 17 жовтня.

Пізніше російські мілітарні телеграм-канали повідомили, що ймовірно військовий аеродром у Бердянську був уражений ракетами великої дальності ATACMS.

Окрім того, видання Politico писало з посиланням на джерела, що лідер США Джо Байден вирішив таємно відправити ATACMS в Україну через інформацію про наступ росіян восени. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що після використання ракет ATACMS російські війська будуть переміщати техніку та особовий склад.

Зауважимо, ще на початку жовтня Байден розповів, що у питанні відправки в Україну ракет ATACMS виконано все, про що домовлялися з українською стороною.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі