У Росії на 9 травня скасували акцію «Безсмертний полк»

Поділитися
У Росії на 9 травня скасували акцію «Безсмертний полк» © Скріншот Youtube
Традиційний пропагандистський захід скасовується вдруге за війну

На святкування 9 травня у 2024 році у Москві не буде традиційного пропагандистського заходу – ходи «Безсмертний полк». Її скасували організатори пославшись на питання безпеки. У 2023 році цю акцію також скасовували.  

За словами співголови центрального штабу руху «Безсмертний полк» Єлєни Цунаєвой, акція скасована «у зв’язку з існуючими загрозами громадській безпеці», передає російське пропагандистське агентство «Интерфакс». Замість традиційної ходи з портретами родичів-військових часів Другої світової війни, пропонується розміщувати їх на громадському транспорті. 

Нагадаємо, що на парад 9 травня у 2023 році до Москви приїхали Аляксандр Лукашенка, президенти Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану, а також прем’єр Вірменії. Аналітики Інституту дослідження війни (ISW) заявили, що Кремль намагався проведенням параду під час війни продемонструвати свій вплив у Центральній Азії.

Минулого року російський диктатор Владімір Путін заявив на параді, що «проти нашої батьківщини знову розв'язана справжня війна. Але ми дали відсіч міжнародному тероризму». 

Агентство Bloomberg, аналізуючи російський військовий парад у 2023 році, зазначило, що свято Путіна «переповнене доказами його поразки».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі