У Нацполіції розповіли, скільки росіян занесено до бази воєнних злочинців

Поділитися
У Нацполіції розповіли, скільки росіян занесено до бази воєнних злочинців © Getty Images
"Загалом ця база вже налічує більше 200 тисяч росіян".

Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов заявив, що для росіян, які вчиняли воєнні злочини на території України створена спеціальна база, яка наразі вже налічує понад 200 тисяч окупантів. Про це повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що в Нацполіції створена підсистема "Воєнний злочинець", куди всі підрозділи вносять дані щодо російських військовослужбовців, які вчиняли злочини на території України.

"Загалом ця база вже налічує більше 200 тисяч росіян, які зі зброєю у руках перетнули кордони України і вчиняли тут злочини. Як на мене, це дуже хороша база для слідчих СБУ та інших органів, які розслідують воєнні злочини", – зазначив очільник Нацполіції.

Він також підкреслив, щр поліція Київщини внесла у відповідну підсистему дані про понад 5,6 тисяч осіб. При цьому Нєбитов уточнив, що наразі у процесуальному порядку поліцейські Київської області встановили 21 військовослужбовця армії російської федерації, які вже притягаються до кримінальної відповідальності.

Нєбитов додав, що поступово всі виконавці воєнних злочинів на території України обов’язково будуть притягнуті до відповідальності.

Раніше начальник Головного управління Національної поліції Київської області Андрій Нєбтов заявляв, що із виявлених в Київській області 1374 тіла вбитих російськими окупантами мирних жителів Київщини, 195 тіл досі не впізнано, ще 279 людей вважаються зниклими безвісти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі