Що насправді означає нова допомога для України від США? — FT

Поділитися
Що насправді означає нова допомога для України від США? — FT © Getty Images
Проблеми з живою силою в Україні мають бути вирішені, оскільки новобранці не зіткнуться з перспективою бути відправленими в бій з недостатньою кількістю боєприпасів.

Щойно президент Джо Байден підписав закон щодо виділення Україні допомоги, американські військові почали спішно доставляти вкрай необхідні озброєння на передову. Мета — залишити Росії якомога менше часу, коли вона може використати свою нинішню перевагу, перш ніж почне стикатися з більш активним опором. Голосування в Конгресі також стало важливим стимулом для підняття бойового духу України, повідомляє Financial Times.

Проблеми з живою силою в Україні, які залишаються актуальними, мають бути вирішені, оскільки новобранці не зіткнуться з перспективою бути відправленими в бій з недостатньою кількістю боєприпасів. Наявні в України запаси можна буде одразу ж вивільнити — їх більше не доведеться економити з побоювань, що їх не буде чим замінити. Європейські країни також отримають імпульс для продовження військової допомоги Україні.

Навіть коли були сподівання, що допомога США надійде на початку року, 2024 рік все ще розглядався як період, упродовж якого Україна скоріше утримуватиме позиції, ніж звільнятиме окуповану Росією територію. Знадобиться час, щоб оговтатися від перших важких місяців цього року, і ще більше часу, перш ніж Україна почне повною мірою користуватися перевагами нових постачань озброєння і збільшення виробництва артилерійських снарядів у Європі та США, вважає Financial Times.

"Наразі найкращий спосіб для України у боротьбі з Росією — це продовжувати атаки, які вона регулярно здійснює останнім часом. Це використання безпілотників дальнього радіусу дії проти нафтопереробних заводів та інших об'єктів, що мають певну стратегічну цінність в Росії", — пише газета.

Нагадаємо, що раніше газета Financial Times писала, що перевага Росії у війні з Україною зменшується. Адже інтенсивність боїв перевищує можливості Росії щодо поповнення запасів навіть за високих темпів виробництва. Про те, що потрібно знати про допомогу Україні від Америки читайте у статті Олега Шамшура "В Конгресі крига скресла. Що далі з допомогою Україні?"

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі