Російські ракети, що летять у напрямку Польщі чи Румунії мають бути збиті НАТО – генерал Скшипчак

Поділитися
Російські ракети, що летять у напрямку Польщі чи Румунії мають бути збиті НАТО – генерал Скшипчак © Скріншот Youtube
На думку Вальдемара Скшипчака НАТО має захищати країни Альянсу, а не боятися бути втягнутою у війну

Колишній командувач сухопутних військ Польщі та ексзаступник міністра національної оборони Вальдемар Скшипчак вважає, що НАТО має не боятися збивати російські ракети, які летять в бік країн Альянсу. Подібні випадки неодноразово фіксувалися у Польщі та Румунії, але ППО цих країн не збивала повітряні цілі. В останній раз ракета залетіла у повітряний простір Польщі 24 березня.  

«Наратив НАТО має бути наступний: застерігаємо Путіна, що кожна ракета, яка летітиме у наш бік, буде збита. Ми говоримо, що захищаємо себе, і в межах цього захисту збиваємо ракети, які летять у напрямку, наприклад, Польщі чи Румунії», – зазначив Скшипчак у коментарі «Укрінформу».

За словами генерала, НАТО має ухвалити політичне рішення, яке буде полягати саме у захисті Альянсу, а не втручанні у війну й нібито втягування Заходу у Третю світову.  

Нагадаємо, у березні заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна повідомив, що країни Північноатлантичного альянсу розглядають варіант, щоб збивати російські ракети, які летять у напрямку території членів НАТО.

Раніше ракети під час масованих російських обстрілів вже падали на території Польщі. У листопаді 2022 року у Пшеводуві впала ракета української системи ППО, вбивши двох мешканців, а у квітні 2023 року поблизу міста Бидгощ знайшли рештки російської ракети Х-55, яка залетіла у Польщу під час атаки української території.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі