NYT дізналося, коли Україна отримає обіцяний Patriot від НІмеччини

Поділитися
NYT дізналося, коли Україна отримає обіцяний Patriot від НІмеччини © EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Також нова група українських військових почне навчання для роботи з Patriot.

Україна отримає від Німеччини обіцяний додатковий зенітно-ракетний комплекс Patriot для відбиття російських атак не раніше кінця червня.

Його поставка може збігтися з надходженням іншої допомоги від союзників, зокрема літаків F-16, пише The New York Times.

Окрім того, цього понеділка близько 70 українських військових мають почати шеститижневий курс навчання по роботі із ЗРК Patriot на військово-повітряній базі на сході Німеччини. Як уточнив німецький полковник ВПС Ян-Генрік Сухордт, воїни ЗСУ проходимуть прискорений курс, оскільки зазвичай підготовка триває від 6 до 9 місяців.

За інформацією видання, по завершенню навчання німецьким військовим треба близько 2 днів, аби перемістити величезні пускові установки, радари та інші частини обладнання у Польщу для передачі українським посадовцям, аби ті перевезли усе через кордон.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц 13 квітня оголосив, що на додаток до вже поставлених і запланованих систем протиповітряної оборони Україні "негайно передадуть додатковий Patriot".

А 29 квітня президент Володимир Зеленський під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що Україна отримуватиме додаткові ракети для Patriot без пауз.

Раніше глава держави говорив, що для того, аби повністю закрити Україну від ракетних ударів Росії, потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі