Нацгвардійці повернули частину Серебрянського лісу. Росіяни довго не могли зрозуміти, як це сталося — Півненко

Поділитися
Нацгвардійці повернули частину Серебрянського лісу. Росіяни довго не могли зрозуміти, як це сталося — Півненко © Нацгвардія України
Це, за його словами, є прикладом віртуозності українських командирів. 

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко заявив про посування нацгвардійців в районі Серебрянського лісу у Луганській області, трьом бригадам там вдалося повернути частину території. Під час інтерв'ю Liga.net він також розповів, що у НГУ є батальйонно-тактична група, яка складається з певних підрозділів бригад оперативного призначення, і яка успішно відбиває окупаційні наступи. 

Воєначальник пояснив "віртуозність командирів" українського війська саме на прикладі успіхів в районі Серебрянського лісу. Він розповів, що окупанти, яких захопили у полон, довго думали про те, як це взагалі стало можливим. 

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з’явились там, де нас не було. Підготовка проводилась максимально таємно, відвернули їхню увагу, — розповів воєначальник. — Три бригади пройшли вперед. Спротиву не було. Повернули частину території". 

Серебрянський ліс — територія, на якій знаходиться ботанічний заказник місцевого значення, який є об'єктом природно-заповідного фонду Луганської області. Він розташований за 8 км на південний захід від Кремінної. З осені 2022-го через Серебрянський ліс проходить лінія фронту.

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі